Celebra la teva festa d’aniversari al Banc de Sang amb una donació en grup

Hem posat en marxa una iniciativa que ha tingut molt bona acollida entre donants de sang i receptors.

Tothom qui vulgui pot celebrar l’aniversari amb una donació en grup a qualsevol hospital amb Banc de Sang. Junts farem una festa!

Tal com diuen les persones que han celebrat el seu dia amb nosaltres, no hi ha millor manera que destinar una estona del teu aniversari a salvar vides.

Què he de fer?

Si vols celebrar la teva festa amb una donació en grup només has de seguir aquestes senzilles passes:

  • Escriu a atencioaldonant@bst.cat explicant-nos qui ets, quants anys fas i quin dia, l’hospital on ho voldries celebrar i el número aproximat de persones que vindrien a donar. Deixa’ns uns número de telèfon on sigui fàcil trobar-te
  • Ens posarem en contacte amb tu per confirmar com serà la festa i demanar-te alguna informació addicional
  • Prepararem una imatge perquè puguis enviar per WhatsApp o publicar a les xarxes socials i convidar amics i familiars a aquesta celebració tan especial i altruista

Com serà la celebració?

El dia de la teva festa a l’hospital estarem preparats perquè tots gaudiu d’una bona celebració.

Guarnirem l’espai de donació amb garlandes d’aniversari. També tindràs el pastís corresponent i les espelmes per bufar.

A més, si vols explicarem la teva història a les xarxes socials perquè tothom conegui l’oportunitat de celebrar l’aniversari d’aquesta manera tan solidària.

Donants: l’aniversari de la Núria

Un dels primers aniversaris que vam celebrar va ser el de la Núria, una donant que va tenir la idea de dur tota la seva gent al Banc de Sang per salvar vides el dia que ella complia 29 anys.

L’espai de donació del Banc de Sang de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona va rebre els seus amics i familiars per viure una festa d’aniversari i una donació en grup.

 

Els aniversaris de la Tanit i la Yaiza

Dues receptores de sang com la Tanit i la Yaiza també han celebrat l’aniversari amb una donació en grup dels seus amics i familiars.

La Tanit pateix la malaltia de Crohn i ha necessitat transfusions al llarg de la seva vida. Tot i que ella no pot donar, al maig va celebrar els 30 anys organitzant una donació amb familiars i amics. En aquest article del seu blog comparteix com va ser l’experiència: “En el meu cas, vaig decidir fer-ho perquè gràcies als donants he pogut arribar a fer 30 anys, i vull que més persones tinguin aquesta oportunitat. Es van apropar molts amics a saludar i felicitar-me, alguns d’ells no podien donar sang, però van venir amb algú que sí podia”, explica.

El 21 de juny va ser el torn de la Yaiza. Fa cinc anys va rebre un trasplantament de moll d’os que li va permetre curar un limfoma després d’haver provat diversos tractaments que no li van funcionar.

En els darrers anys ha rebut transfusions de sang perquè els tractaments rebuts la debilitaven. “Cada vegada que em posaven una bossa de sang o plaquetes, sentia que aquell era el major regal que mai m’havien fet”, diu.

Així va anunciar ella a Instagram i en públic que convidada tothom a celebrar el seu aniversari al Banc de Sang: “Aquesta vegada vull fer-vos partíceps d’aquest regal tan preciós, així que m’encantaria que en el meu aniversari ens reuníssim per donar sang. Si no podeu donar, podeu venir acompanyats d’algú que sí pugui”.

I, després de celebrar-ho, també va publicar a Instagram el seu agraïment:

Donants, receptors i qualsevol persona que vulgui fer un gest altruista amb el seu entorn el dia del seu aniversari, té a l’abast fer-ho amb una festa que sempre recordarà.