Celebrem la jornada “Llegeix, ajuda, dona” a la Llibreria LaPanafricana

  • Sessió informativa sobre els grups sanguinis poc freqüents, d’origen subsaharià
  • Amb la participació del doctor Eduardo Muñiz, Cap d’Immunohematologia, Silvia Comitre, donant de grup sanguini minoritari, i Atenea Carter, receptora de sang

Sota el lema “Llegeix, ajuda, dona”, hem dut a terme una sessió informativa a la llibreria LaPanafricana. Hem parlat sobre els grups sanguinis minoritaris, centrant-nos en aquells d’origen subsaharià. Aviat podreu consultar el vídeo de la jornada.

Tal com ha explicat el Dr. Eduardo Muñiz, Cap d’Immunohematologia, les persones d’un mateix origen geogràfic comparteixen grups sanguinis similars. Per això, volem identificar nous donants d’origen subsaharià que ens permetin salvar les vides de les persones que ho necessitin.

També, d’una forma més personal, hem conegut els testimonis de Silvia Comitre, una donant de grup sanguini poc freqüent,  i Atenea Carter, una receptora amb drepanocitosis. L’acte ha conclòs amb un petit concert per agrair la feina del personal sanitari i dels investigadors i l’altruisme dels donants.

 

 

 

 

 

 

 

 

Què puc fer si jo o la meva família som d’origen subsaharià?

Per saber si tens sang d’un grup minoritari has d’anar a un espai de donació i dir al professional que t’atengui que estàs interessat a formar part del registre de donants de sang poc freqüent.

T’extraurem una mostra de sang i l’analitzarem per saber si la teva sang és d’aquest tipus. Si vols, també pots fer una donació de sang convencional.

Si la teva sang és poc freqüent, t’avisarem i et demanarem que donis sang quan una persona amb el mateix tipus de sang que tu ho necessiti.

Consulta més informació aquí.