Donant de sang, aquests dies #EtsImprescindible

Des de l’inici del brot del Covid-19 a Catalunya, les principals activitats diàries de la ciutadania s’han vist afectades, inclosa la donació de sang. Tanmateix, les donacions diàries formen part de les activitats imprescindibles que podem fer durant aquests dies.

En una situació normal, cada dia calen 1.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els malalts dels hospitals. Ara, a més, garantir el subministrament de sang per als tractaments diaris és, fins i tot, més important, doncs també és una contribució a donar estabilitat en aquesta necessitat al sistema sanitari.

Així, aquests dies els donants de sang sou imprescindibles. I la vostra resposta no ha pogut ser millor. Gràcies a la vostra generositat, avui Catalunya manté un nivell global de reserves de sang adient i estem atenent a diari totes les necessitats dels hospitals. Cada dia, per exemple, enviem al voltant de 100 unitats de plaquetes als hospitals catalans que serveixen, principalment, per tractar malalts de càncer que reben quimioteràpia i no fabriquen suficients plaquetes en el seu  organisme. Només per enviar aquestes unitats de plaquetes calen al voltant de 400-500 donacions al dia, doncs per a fer una bossa per a un tractament d’aquest tipus cal unir les plaquetes de 4-5 donacions de sang.

A més, és imprescindible que les donacions aquests dies siguin constants, doncs la sang caduca. Les plaquetes tenen una durada de només 5 dies i els glòbuls vermells de 42.

Moltes gràcies donant

Des de l’inici oficial de l’estat d’alarma, el 16 de març, heu fet un total de 7.433 donacions tot responent a la situació excepcional que vivim. A més, heu seguit amb normalitat les mesures també excepcionals que hem incorporat a les campanyes de donació respectant la distància entre donants, rentant-vos les mans abans de donar, posant-vos la mascareta i reservant hora per venir. I tot amb un somriure, amb bona cara, amb la millor de les intencions, ajudar a les persones que estan als hospitals.

Només podem dir-vos gràcies i demanar-vos que feu extensiu el missatge de la donació perquè més persones que es trobin bé de salut vinguin. Així, de la societat cap a la societat, aconseguim que la necessitat de sang a Catalunya estigui coberta malgrat les limitacions que el dia a dia ens ha posat. #Ets imprescindible, ara i sempre. Aquest aplaudiment dels professionals del Banc de Sang és per a vosaltres.