Els donants rebran un sms quan un hospital utilitzi la seva sang

SMS donants Banc de Sang

 

A partir d’ara, tots els donants rebran uns SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient. Aquesta és una iniciativa que es posa en marxa coincidint amb la Marató de Donació de Sang 2018,  que se celebra del 12 al 19 de gener als principals hospitals de Catalunya.

Cal tenir en compte que, un cop feta la donació, fins que la sang és transfosa, per exemple, a un accidentat, pot passar fins a un mes. Un cop feta la donació, la bossa de sang d’un donant arriba al laboratori central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. Allà s’inicia el procés de fraccionament que consisteix a dividir la sang en tres parts: glòbuls vermells, plasma i plaquetes.

Un cop fetes les analítiques corresponents per garantir que la sang compleix tots els protocols de seguretat, els glòbuls vermells es conserven a 4 graus de temperatura durant un màxim de 42 dies. Les primeres bosses a enviar-se als hospitals són sempre les de més antiguitat per assegurar que no caduquin.

El camí de la sang; de vena a vena
Quan un hospital demana la sang, aquesta s’envia amb un clar destinatari, el pacient. Aquest és el camí de la sang que va de vena a vena i que ara també coneixerà el donant, que rebrà un SMS informant-lo que la seva donació surt del Banc de Sang per a ser transfosa a un pacient. Així es tancarà l’experiència de la donació, d’inici a fi.

El nou servei té com a objectiu millorar l’experiència de la donació, de manera que el donant tingui més informació del camí de la seva sang després de la seva donació.

Per accedir a aquest servei és important que els donants hagin introduït correctament el seu telèfon mòbil en el moment d’emplenat el qüestionari previ a la donació.

Per a més informació:

Per què es necessita sang per a deu dies?