Les dues primeres jornades acaben amb 2.418 donacions de sang

tatuatge Marató 2020
  • Avui han donat sang a Catalunya 1.400 persones, que se sumen al miler que ho van fer ahir
  • Demà diumenge l’Hospital Clínic obrirà excepcionalment per atendre les donacions i també hi haurà campanyes a altres punts de Catalunya (maratodonants.cat)
  • La Marató s’allarga fins divendres vinent dia 17 per poder aconseguir 10.000 donacions de sang
  • El nou compte de WhatSang ha registrat més de 2.000 converses amb ciutadans sobre la donació de sang
  • FOTOS EN ALTA A: flickr.com/bancsang

Les dues primeres jornades de la Marató de Donants de Sang de Catalunya s’han tancat amb 2.418 donacions. La Marató es va inaugurar divendres amb una gran carpa de donació a la Plaça Catalunya de Barcelona i dos autobusos que han estat fins avui al centre de la ciutat.

La Marató continua fins divendres 17 de gener als principals hospitals de Catalunya. Demà diumenge, l’Hospital Clínic obre excepcionalment per atendre les donacions i durant tota la setmana, s’organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats. Cal arribar a les 10.000 donacions per disposar de prou sang per atendre els malalts els pròxims dies de fred.

Taula donacions segon dia Marató 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reserves baixes

L’objectiu de la Marató és remuntar les reserves de sang després d’unes Festes en què la donació ha baixat un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Ara hi ha sang per a les necessitats dels malalts dels propers 6 dies, quan el nivell òptim és 10 dies.

2000 converses a través del nou número d’atenció al donant de Whatsapp

whatsangEl nou Whatsapp de la donació de sang, que s’ha rebatejat com a Whatsang, ja té més de 2.000 converses amb les persones que s’interessen per poder donar sang. Entre les consultes més freqüents dels donants hi ha el temps que ha de passar per poder tornar a donar, si hi ha una campanya a prop del seu municipi, o si poden donar prenent un medicament o amb determinades malalties.

Les converses de Whatsapp amb el Banc de Sang són individuals, de la mateixa manera que es poden fer comunicacions per email o per telèfon.

Tiretes vermelles pel braç, impreses amb frases boniques

Tiretes Marató 2020Des de la inauguració del marcador de la Marató, les xarxes socials també participen de ple en la setmana de la donació de sang. I ho fan amb la imatge d’unes tiretes “especials”. El Banc de Sang ha imprès tiretes vermelles per al braç de tots els donants amb frases boniques recollides durant les donacions i emplaça tothom a fer-se una foto i compartir-ho a les xarxes amb l’etiqueta #DonarsangMODEON.