El Banc de Sang reconeix com a “Donants per sempre” els majors de 70 anys

Maria Josep Rovira, donant de 70 anys

Des d’aquest mes de gener, el Banc de Sang agraeix de manera especial els donants que arriben als 70 anys la seva aportació en la donació de sang amb un carnet personal de “Donant per sempre”.

La iniciativa vol servir per agrair de manera simbòlica als donants ‘jubilats’ el seu altruisme que sovint s’ha mantingut durant dècades i que ha ajudat a salvar moltes vides, com és el cas de Maria Josep Rovira. Els 70 anys és el límit actual per poder donar.

Fins fa poc, s’establia com a edat límit del donant els 65 anys. Tanmateix, el pas dels anys i les millors condicions de salut en què, en termes generals, les persones arriben als 65 anys, han permès que l’edat dels donants s’hagi allargat fins als 70 anys. Això sí, després d’una valoració acurada per part del personal sanitari del Banc de Sang en el moment de la donació.

“Moltes gràcies per ser tan gran!”


Els donants que cumpleixen 70 anys reben una carta personalitzada que porta adjunt el carnet de “Donant per sempre”. La carta, igual que el carnet, són platejats amb un fons de mirall on hi posa “Et presentem un dels nostres donants més grans” i “Moltes gràcies per ser tan gran!”.

La missiva emplaça els donants a continuar ajudant en la tasca de donar sang de moltes altres maneres: buscant algú altre que doni sang i faci el relleu als donants de 70 anys, difonent la necessitat de donar sang entre amics i família o acompanyant algú altre en la primera donació, i explicant que donar sang no fa mal. També se’ls proposa seguir les experiències de persones donants a través del Facebook, Twitter (@donarsang), Instagram  i del blog www.moltesgracies.net.

Més de 400 donants són ja “Donants per sempre”

Des del mes de gener ja són més de 400 donants els que han rebut el carnet de “Donant per sempre” i han estat emplaçats a difondre la necessitat de trobar nous donants perquè cada dia hi hagi persones que s’animin a donar sang. A Catalunya el 2% dels donants tenen més de 65 anys, un volum de donants que no arriba a les 4000 persones.

Per a més informació:

Sabies que pots ser donant de sang fins als 70 anys?