Els bombers i les bomberes de Barcelona fan campanya de solidaritat amb la donació de sang de la ciutat

  • Del 12 al 16 de febrer els bombers i les bomberes participaran a les donacions de sang i plasma de tres hospitals de la ciutat: Vall d’Hebron, Sant Pau i Clínic
  • El tret de sortida de la setmana solidària es farà amb una campanya especial de donació l’Espai Bombers al carrer Lleida, el dia 12
  • Qui vulgui donar sang aquests dies es pot apuntar al web donar sang

Un any més, els bombers i les bomberes de Barcelona faran d’altaveu de la donació de sang i participaran en les campanyes diàries dels hospitals de la Vall d’Hebron, l’Hospital Clínic i el de Sant Pau del  12 al 16 de febrer per donar visibilitat a la importància de fer el gest solidari de donar.

El tret de sortida d’aquesta setmana de la solidaritat es farà el dia 12 amb doble una col·lecta especial de sang i plasma a l’Espai Bombers del Carrer Lleida que s’allargarà tot el dia, 10 a 14 i de 16 a 20.

Durant tota la setmana, els bombers i les bomberes del cos de Barcelona animaran les donacions de sang fent acte de presència als 3 hopitals i quan sigui possible, també s’hi traslladaran amb algun vehicle de servei. La seva dinamització ajuda cada any al Banc de Sang i Teixits a amplificar el ressò de la necessitat de donar i a captar donants de l’entorn dels punts de donació.

Aquest és el tercer any que es posa en marxa la iniciativa i que aconsegueix augmentar significativament les donacions als centres hospitalaris de Barcelona.

De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents malalties: 3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts.