Els vestíbuls del Metro d’Universitat i Diagonal es converteixen en bancs de sang

Donació de sang al Metro

Dos vestíbuls de dues parades del Metro de Barcelona canviaran el seu aspecte normal la setmana vinent. Els usuaris del Metro tindran l’oportunitat durant tres dies de donar sang als vestíbuls de dues estacions de metro: Universitat (L1 i L2) i Diagonal (L5 i L3). Així, del dilluns 9 al dimecres 11 d’octubre, entre les 11 i les 20 hores, tothom qui passi per les dues estacions es trobarà amb dos punts habilitats amb lliteres, metges i infermers, per a poder aturar-s’hi 20 minuts i fer el gest solidari de donar sang.

El Metro atrau a donants novells i joves

Es tracta ja de la quarta vegada que es realitza una iniciativa d’aquestes característiques al metro de Barcelona, fruit  de la col·laboració entre el Banc de Sang i Teixits i  TMB (Transports Metropolitans de Barcelona). L’any passat, 837 persones van contribuir a aquest gest solidari i van donar sang al Metro. I el que és més important,  el 46% dels donants ho van fer per primera vegada i un 42% eren joves d’entre 18 i 25 anys.

Cada dia cal que 1.000 persones donin sang a Catalunya per tal que tots els malalts en puguin tenir quan així ho necessitin. Una acció d’aquestes característiques al metro, com ja s’ha demostrat en les tres campanyes anteriors, ajuda a arribar més fàcilment a la ciutadania, fent visible que la donació de sang és un acte senzill i ràpid que pot ajudar a salvar vides.

Per a més informació sobre les condicions per donar sang podeu consultar el web donarsang.gencat.cat.