La donació de llet materna, la millor ajuda pels prematurs

Festa Germans de Llet

La prematuritat és la primera causa de mortalitat infantil als països desenvolupats i una important causa de discapacitat. A Catalunya, el percentatge de naixements amb menys de 37 setmanes se situa al voltant del 7,3% del total dels parts. Al 2013 van ser uns 4.500 nadons i en els darrers deu anys (2003-2013), la taxa ha augmentat considerablement, amb un 27,9.

Són nens prematurs extrems els que pesen menys de 1.500 gr i que tenen una salut precària, amb risc de problemes intestinals i estomacals. Per a ells, la llet materna és el millor aliment que poden rebre per sobreviure ja que porta tots els nutrients necessaris pel seu creixement. Quan no poden ser alletats per la pròpia mare, la millor solució és recórrer a d’altres mares que tenen llet suficient i els en poden donar. Això sí, sempre sota prescripció mèdica. Són les modernes ‘dides’, però a distància, i han estat possible gràcies al Banc de Llet Materna del Banc de Sang i Teixits.

En aquests cinc anys, més de 2.000 mares han donat llet a més de 1.500 nens nascuts prematurs

Aquest Banc va néixer l’any 2011 justament per fer front a aquesta necessitat. I des de llavors, la resposta ha estat magnífica. Més de 2.000 mares han donat la llet que els sobra i han ajudat així a més de 1.500 nadons prematurs . L’objectiu del Banc de Llet és arribar a cobrir les necessitats de tots els nounats que ho necessitin, que segons les darreres dades, cada any són més.

Ser donant és molt senzill. T’expliquem com fer-ho, et donem els potets per a l’emmagatzematge i te’ls passem a recollir. Així de fàcil!

Escriu-nos a mamabancdelletmaterna@bst.cat o a través del nostre Facebook www.facebook. com/bancdellet i ens posem en contacte amb tu ben ràpid!

Per a saber-ne més:

Web de l’Associació de Prematurs de l’Hospital Clínic – Maternitat
Prematurs Vall d’Hebron
Petits grans Herois. Associació de pares i mares de nens prematurs de l’Hospital General de Catalunya