La Marató de Donants es tanca amb més de 8.500 donacions

  • La Covid ha reduït en un 10% les donacions respecte l’any passat
  • Avui hi ha sang a Catalunya per assegurar les necessitats dels hospitals dels 7 propers dies, l’òptim són entre 8 i 9 dies
  • Les donacions de sang continuen sent necessàries cada dia, més enllà de la Marató, per això el Banc de Sang demana que tothom qui estigui bé de salut s’apunti per donar sang a donarsang.gencat.cat
  • A Catalunya cada dia calen 1.000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts
  • Per donar sang només cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg i trobar-se bé de salut

La Marató de Donants de Sang s’ha tancat aquest dissabte amb 8521 donacions, de les quals, 865 han estat de nous donants. Dit en altres paraules, de cada deu persones que han vingut a donar sang aquesta setmana, una ho ha fet per primera vegada.

Donacions
Universitat de Barcelona 420
Hospital Clínic 911
Hospital de Sant Pau 855
Vall d’Hebron 444
Germans Trias i Pujol 388
Hospital de Bellvitge 275
Mútua de Terrassa 388
Arnau de Vilanova de Lleida 333
Fundació Althaia de Manresa 112
Joan XXIII de Tarragona 361
Verge de la Cinta de Tortosa 75
Josep Trueta de Girona 320
Hospital Sant Joan de Reus 143
Campanyes per Catalunya 3.496
Total 8.521

Tot i que la Covid ha reduït en un 10% les donacions respecte al 2020, les reserves s’han pogut recuperar en aquests dies. Avui hi ha sang per assegurar les necessitats dels hospitals catalans dels 7 propers dies. Cal recordar, però, que l’òptim és tenir-ne per a 8 i 9 dies.

Les donacions són sempre imprescindibles

Més enllà de la Marató, cada dia calen donacions de sang. És per això, que des del Banc de Sang demanem que tothom qui es trobi bé de salut, s’apunti per donar sang. Per poder garantir tots els tractaments als pacients, fan falta 1.000 donacions diàries.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada
  • Si has patit la Covid hauràs d’esperar 28 dies per poder donar des de la fi dels símptomes. La vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si tens algun efecte secundari com febre o malestar general, hauràs d’esperar 15 dies.