L’exposició “Vida a la sang” se’n va de gira

Exposició "Vida a la sang"

L’exposició “Vida a la sang” ha abandonat per primera vegada la seu del Banc de Sang i Teixits a Barcelona i estarà instal·lada fins al 31 de maig al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, a l’Empordà. Aquesta localitat s’ha convertit en la nova seu de la mostra que ja ha han visitat centenars d’escolars. Els qui s’hi han deixat perdre, han conegut les particularitats de la sang i la importància que té per a la vida.

Exposició "Vida a la sang"

A l’exposició hi trobareu curiositats diverses com el fet que no va ser fins el 1818 que es van fer les primeres transfusions de sang amb èxit i que, històricament, s’havien utilitzat altres mètodes més ‘destralers’ per treure sang als malalts com usar sangoneres o bé, fer transfusions d’animals als humans.

La mostra fa una mirada històrica a la donació de sang i als primers descobriments al voltant de l’hematologia, la branca de la medicina que s’encarrega de l’estudi de les malalties de la sang i dels òrgans que la sintetitzen.

Històricament s’havien utilitzat mètodes ‘destralers’ per treure sang als malalts com les sangoneres

Els qui hi estigueu interessats, podeu informar-vos dels horaris de visita a la web del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.