La Marató de Donants de Sang es tanca amb 9.354 donacions

Donació en grup de la Fundació Sida
  • La mobilització ciutadana permet millorar el nivell de les reserves de sang, que avui se situen a 7 dies
  • El Banc de Sang anima les persones que no han pogut donar per la grip a què ho facin en els propers dies, ja que la sang caduca i calen donacions cada dia
  • Un 25% dels donants mai havia donat sang abans de la Marató i un de cada tres és menor de 35 anys
  • La Marató es tanca avui a Manresa en homenatge a Khaled Khatib, professional del Banc de Sang a la Catalunya Central mort sobtadament

La Marató de Donants de Sang de Catalunya de 2018 s’ha tancat enguany a Manresa amb un balanç de 9.354 donacions de sang. La campanya més multitudinària de l’any havia començat divendres passat, dia 12, i s’ha allargat durant tota aquesta setmana per recuperar les donacions que no es van fer durant les Festes.

Tancament Marató ManresaGràcies a la mobilització ciutadana, avui hi ha sang per als propers 7 dies, un nivell encara per sota dels 10 dies que es consideren òptims. Per això, el Banc de Sang anima les persones que no han pogut donar per la grip a què ho facin durant els propers dies. Cada dia els hospitals fan servir entre 700 i 800 bosses de sang.

A més del nombre de donacions, també cal destacar les persones que mai havien donat sang i que gràcies a la Marató s’han iniciat en aquest hàbit altruista. Aproximadament un 25% dels donants mai havia donat sang abans. A més, un de cada tres és menor de 35 anys.

Tancament final a Manresa
La darrera actualització del marcador de la Marató s’ha fet divendres al vespre a la Fundació Althaia de Manresa. L’elecció de la capital del Bages ha servit per retre un homenatge a Khaled Khatib, promotor del Banc de Sang a la Catalunya Central que va morir sobtadament el passat 7 de gener, als 58 anys.

A l’acte han assistint, a més de la família de Khaled Khatib i l’alcalde de la ciutat, nombrosos representants de la societat civil de la comarca. A iniciativa seva, s’ha descobert una placa de la ciutat en memòria d’en Khaled Khatib.

Necessitat constant
Durant els propers dies continuaran sent necessàries les donacions de sang. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar tots els hospitals amb espai de donació així com les més de 4.000 campanyes mòbils que s’organitzen per tot Catalunya durant l’any.