La Marató de Donants es tanca amb 9.450 donacions de sang en una setmana

Marató donants de sang 2021
  • Avui hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels hospitals durant els propers 8 dies, tres dies més que quan va començar la Marató
  • L’objectiu del Banc de Sang és ara que cada dia entre 800 i 1.000 persones vagin a donar sang, ja que la sang caduca
  • La Marató va començar divendres 8 per recuperar les donacions que no es van fer durant les Festes de Nadal
  • Per donar sang es manté la reserva de cita prèvia al web Donarsang.gencat.cat

La Marató de Donants de Sang de Catalunya s’ha tancat aquest vespre amb 9.450 donacions de sang. Això ha permès recuperar les reserves de sang, que havien baixat durant les últimes setmanes. Des de divendres 8 de gener, quan va començar la Marató, fins aquest divendres, 9.450 persones han donat sang a Catalunya, tant als 13 espais ubicats als grans hospitals com en una cinquantena de campanyes mòbils.

Avui hi ha sang a les neveres del Banc de Sang per a les necessitats dels hospitals durant els propers 8 dies, un nivell que encara no és òptim, però que millora la situació de principis de Marató quan només n’hi havia per 5 dies.

Malgrat la coincidència de la Marató amb la onada de fred i neu a tot Catalunya i amb les restriccions del confinament municipal, els donants han reservat totes les ‘butaques’ disponibles i han posat de manifest, un cop més, el seu altruisme.

Per continuar incrementant les reserves, el Banc de Sang organitza campanyes durant tots els dies de la setmana. Les necessitats actuals dels hospitals fan que, de mitjana, es necessitin a cada dia a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang.

Com s’ha des de l’inici de la pandèmia, es manté la reserva de cita prèvia per donar sang als hospitals i a les campanyes al web Donarang.gencat.cat.

Una Marató de pel·lícula

La Marató de 2021 ha deixat moltes imatges relacionades amb la temàtica de la campanya, el cinema. Hospitals i campanyes de donació han rebut durant tota la setmana els donants amb catifa vermella i crispetes. A més, els donants han compartit a les xarxes socials les seves fotos i vídeos amb diverses frases inspirades en pel·lícules i relacionades amb la donació.

El nou filtre d’Instagram amb la imatge de la Marató també ha estat constantment compartit a les xarxes, que han tingut una activitat molt alta durant tota la setmana.

 

Lloc Donacions
El Portal de l’Eixample 723
Hospital Clínic 1.007
Hospital de Sant Pau 829
Vall d’Hebron 487
Germans Trias i Pujol 429
Hospital de Bellvitge 420
Mútua de Terrassa 500
Arnau de Vilanova de Lleida 412
Fundació Althaia de Manresa 124
Joan XXIII de Tarragona 519
Verge de la Cinta Tortosa 83
Josep Trueta de Girona 419
Campanyes mòbils 3.270
Total 9.450

Fotos de la campanya de la Marató
flickr.com/bancsang