El Ministeri concedeix ajuts FIS a 4 projectes on col·laboren investigadors del BST

Equip del Laboratori de Seguretat Transfusional

Una desena d’investigadors del Banc de Sant i Teixits participaran els pròxims 3 anys en 4 projectes d’investigació que han estat finançats pels ajuts FIS 2016 (Fons d’Investigació en Salut). Els ajuts FIS són beques de referència per a projectes d’investigació en l’àmbit de la salut i les concedeix el Govern de l’Estat a través del Instituto de Salud Carlos III.

En aquesta ocasió han rebut els ajuts tres projectes de recerca que lideren equips de L’Hospital Vall d’Hebron i un de L’Hospital de Sant Pau i en el que col·laboren investigadors del Banc de Sang i Teixits. Les investigacions tenen com a focus d’estudi aspectes diversos de l’Hepatitis C, les infeccions en receptors de trasplantaments de medul·la, els protocols de transfusió massiva de sang, o la malaltia autoimmune Miastenia Gravis.

Els projectes amb ajuts FIS són:

  • Investigació en què participen Sílvia Sauleda i Marta Bes, del Laboratori de Seguretat Transfusional, liderada pel dr. Josep Quer de la Vall d’Hebron i que fa recerca al voltant del desenvolupament d’aplicacions diagnòstiques en la infecció pel virus de l’Hepatitis C (VHC).
  • Projecte en el que participen Sergi Querol i Margarita Codinach del BST, que està liderat pel dr. Pere Barba de la Vall d’Hebron que preveu la creació d’un registre de donants de limfòcits T per al tractament d’infeccions víriques per CMV, VEB i adenovirus en receptors de trasplantaments de medul·la òssia.
  • Projecte amb la col·laboració d’Alba Bosch, Carme Dalmau i Teresa Bautista d’avaluació de l’impacte clínic dels protocols de transfusió massiva de sang per a millorar-ne l’eficàcia. El lidera la dra. Pilar Paniagua de l’Hospital Sant Pau.
  • Projecte en què col·laboren José Luís Caro i Francesc Rudilla del BST. Està liderat pel dr. Josep Gàmez de l’Hospital Vall d’Hebron i que analitza els factors genètics en certes formes de la malaltia autoimmune Miastenia Gravis.

Actualment, un equip del BST liderat pel dr. Francisco Vidal, està desenvolupant un projecte FIS en l’àmbit de les coagulopaties.