Pep Sala convida els donants de plasma a un concert

Totes les persones que donin plasma durant el mes de setembre participaran a un sorteig per assistir a un concert de Pep Sala & La Banda del Bar el 7 d’octubre a les nou del vespre a Luz de Gas.

D’aquesta manera, el carismàtic cantant vol agrair a les persones que donen plasma el seu gest desinteressat.

Aquesta acció es fa just abans de la Setmana Mundial de la Donació de Plasma, que se celebra del 3 al 9 d’octubre per conscienciar sobre la necessitat de donar aquest component sanguini.

 

No tenim prou plasma

El plasma representa el 55% de la sang.

Hi ha proteïnes essencials que algunes persones no tenen, com les immunoglobulines, que són defenses que ens protegeixen de les infeccions.

Podem extreure aquestes proteïnes del plasma i convertir-les en medicaments. Un sol malalt pot necessitar fins a 350 donacions de plasma per tenir les proteïnes necessàries per al tractament d’un any.

Tot i que en els darrers anys han augmentat les donacions de plasma, a Catalunya encara no n’hi ha prou per a tractar tots els malalts que en necessiten.

Pot donar plasma qualsevol persona entre 18 i 70 anys que es trobi bé de salut. Des del web www.donarsang.gencat.cat/plasma es pot reservar hora per donar.

Pep Sala & La Banda del Bar

La Banda llegendària i alter ego del grup Sau torna als escenaris després de 25 anys. Aquesta serà l’única ocasió per tornar a veure’ls en directe.

Al web www.pepsala.cat podeu trobar més informació o recuperar alguna de les mítiques composicions del grup.