La primera jornada de la Marató obté 1.010 donacions, un 25% menys de les previstes

  • La pluja ha afectat les primeres hores de campanya
  • El Banc de Sang demana a tothom que pugui que aprofiti aquest dissabte per dedicar una estona a donar sang
  • Demà continuaran les donacions a la Plaça Catalunya i als principals hospitals de Catalunya
  • Diumenge, l’Hospital Clínic de Barcelona obrirà durant el matí
  • Avui hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels propers 6 dies, quan el nivell òptim són 10 dies
  • La Marató continua fins divendres 17 de gener

La primera jornada de la Marató de Donants de Sang de Catalunya s’ha tancat amb 1.010 donacions, un 25% per sota de les previsions que havia fet el Banc de Sang. Enric Contreras, director assistencial, creu que la pluja ha tirat enrere molts donants. “Un 40% de les persones que s’havien apuntat per internet, finalment no han pogut venir, però esperem que ho facin durant els propers dies”.

La Marató continua demà a una gran carpa de donació a la Plaça Catalunya de Barcelona, on també hi haurà dos autobusos per a rebre més donants. Avui, el marcador de la donació ha donat el tret de sortida a la Marató i demà al matí es viurà el Swing&Sang, una trobada d’aficionats al swing que, a més, faran una classe oberta a tothom qui hi vulgui participar.

A la tarda, a la zona de la carpa, s’emetrà un programa de ràdio en directe que els donants de Plaça Catalunya podran escoltar amb auriculars sense fils des de la llitera o al refrigeri. El programa comptarà amb música i amb testimonis de la donació que hi aniran passant i compartint les seves experiències.

La Marató s’allargarà fins al 17 de gener als principals hospitals. Durant la setmana, s’organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats, com les que es fan als Ajuntaments de Tarragona i Girona.

Al web maratodonants.cat es pot reservar hora, tot i que no és imprescindible per donar sang.

Remuntar les donacions

L’objectiu de la Marató és remuntar les reserves de sang després d’unes Festes en què la donació ha baixat un 25%. Ara hi ha sang per a les necessitats dels malalts dels propers 6 dies, quan el nivell òptim és de 10 dies.

Llistat de donacions per centres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reserves baixes

Nivells reserves sang