Que la pluja no t’aturi, vine a donar sang!

Donant amb pluja

La pluja NO és bona amiga de la sang. Quan plou, les donacions cauen gairebé a la meitat per una major tendència a quedar-se a casa. Els inconvenients quotidians que provoquen les situacions de pluja fan que la donació de sang quedi relegada a un segon terme en l’agenda de moltes persones. Però les necessitats es mantenen, especialment aquest mes d’octubre en que les reserves continuen estables però justes.

Donant amb plujaA Catalunya cal que cada dia entre 800 i 1.000 persones vagin a donar sang als hospitals i les col·lectes itinerants que s’organitzen per tot el territori. La sang és un element biològic que caduca i per això és clau mantenir les donacions per assegurar que les reserves continuen estables i es pot fer front a les necessitats del dia a dia dels hospitals i també a possibles situacions d’emergència.

Si tens entre 18 i 70 anys i estàs bé de salut, el Banc de Sang t’anima a donar: que ‘la pluja no t’aturi. Mulla’t i agafa el paraigües!’. T’esperem a qualsevol dels centres de donació.

Si poses el nom de la teva població o el codi postal a la web del Banc de Sang, sabràs quin és el lloc més proper on pots anar a donar sang en cada moment i els horaris de l’hospital o el centre de donació.