L’exposició “el cor que mou la sang” comença el seu recorregut a l’escola

El cor que mou la sang” és un projecte itinerant que pretén apropar la donació al públic a través de l’art i el disseny gràfic. És un circuit on les venes i les artèries simulen a terra un recorregut per totes les estacions de l’exposició.

Exposició el cor que mou la sang a l'escola Sant Bernat Calvó

Ara, l’exposició comença el seu camí a les escoles. La primera, l’escola Sant Bernat Calvó de Vila-seca. En ella hi hem dissenyat diferents etapes per les quals els nens van avançant; des d’un microscopi a través del qual es pot observar com és una gota de sang fins a un tren que simula el recorregut dels glòbuls vermells per l’aparell circulatori. També hi destaquen tabletes electròniques amb un joc didàctic sobre la compatibilitat dels grups sanguinis i una bossa de sang per omplir-la amb missatges de paper.

Una ruta pels hospitals

En la seva primera edició, l’exposició va ser apadrinada per diferents hospitals catalans amb l’objectiu de conscienciar els professionals sanitaris de la importància de donar sang. La vam iniciar a Tarragona, on vam vestir amb bosses de sang les columnes del vestíbul de l’Hospital Joan XXIII. La ruta va continuar a l’Hospital Sant Joan de Reus, on hi vam envinilar els vidres de l’entrada principal; seguit de Manresa, on un braç de donant gegant va presidir la façana de l’hospital. Finalment, l’última parada de l’exposició va ser a l’Hospital de Bellvitge, on donants i receptors del Baix Llobregat hi van ser els protagonistes.