S’activa el marcador de la Marató de Donants de Sang de Catalunya

Inauguració Marató 2020
  • El Banc de Sang anima tothom a donar després de les vacances de Nadal, quan la donació ha baixat un 25%
  • Avui hi ha sang per als propers sis dies, quan el nivell òptim són deu
  • La Marató s’allarga fins al dia 17 als principals hospitals i avui i dissabte es pot donar sang a la Plaça de Catalunya en una gran carpa i dos autobusos de donació
  • El cantant Lildami posa la banda sonora de la Marató amb el trap de la donació de sang, escrit a partir de la vivència del seu germà, que va necessitar sang i moll d’os per un tractament
  • El Banc de Sang inaugura el canal de Whatsapp, al mòbil 677071756, on qualsevol ciutadà podrà fer consultes personals i rebre informacions destacades
  • És el primer compte oficial de servei de Whatsapp al ciutadà d’un organisme de la Generalitat de Catalunya

De moment, 1200 persones s’han apuntat per donar sang durant la setmana de la Marató, i cal arribar a l’objectiu de les 10.000 donacions.

Nivells reserves sang

Avui es posa en marxa la Marató de Donació de Sang de Catalunya. El Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 10 al 17 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%.

La inauguració de la Marató es farà des de la carpa de donació de Plaça Catalunya a Barcelona, a les 10 del matí, on s’activarà el marcador que donarà llum verda a 8 dies de donació. Laura Pelay, secretària general del Departament de Salut, participarà a la inauguració juntament amb representants de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Creu Roja i Banc de Sang.

També hi assistirà un grup de persones receptores de sang, que donaran el seu testimoni i parlaran de la importància de la donació.

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans i avui i demà a una gran carpa de donació a la Plaça Catalunya de Barcelona, on també hi haurà dos autobusos per a rebre a més donants.

A més, durant la Marató s’organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats.

Des del web maratodonants.cat els donants es poden apuntar per donar sang aquests dies a Plaça Catalunya i als principals hospitals. Apuntar-se no és imprescindible, només una manera de facilitar la donació i fer un recordatori per correu electrònic el dia abans als donants.

Whatsang!, el nou servei de Whatsapp del Banc de Sang

whatsang

Una de les principals novetats del Banc de Sang aquest 2020 es llença amb motiu de la Marató. Es tracta del servei de Whatsapp de la donació de sang que s’ha rebatejat com a Whatsang.

El Banc de Sang és el primer organisme de la Generalitat amb un compte oficial de servei al ciutadà a través de Whatsapp. A través del número de telèfon 677071756, qualsevol persona pot fer des d’aquesta setmana consultes al Banc de Sang i disposar d’un canal de comunicació àgil i proper. Les converses de Whatsapp amb el Banc de Sang són individuals, de la mateixa manera que es poden fer comunicacions per email o per telèfon.

Lildami i el trap de la donació de sang

LildamiL’altra gran novetat que arriba amb la Marató de Donació de Sang és la nova ‘banda sonora’. El popular cantant català de trap Lildami ha compost una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l’experiència del germà del cantant, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d’os.

La cançó es va estrenar el 7 de gener coincidint amb la presentació de la Marató als ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i està disponible a les principals plataformes digitals. A més, en el videoclip de la cançó Lildami està acompanyat d’una desena de receptors de sang que han participat en la gravació, feta en els exteriors de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Divendres i dissabte, donació i activitats especials a Plaça Catalunya

La donació d’avui  i demà a Plaça Catalunya comptarà amb altres activitats especials per a tots els públics. A més de l’activació del marcador i l’actualització cada dues hores en l’horari de la campanya, dissabte al matí es viurà el Swing&Sang, una trobada d’aficionats al swing que, a més, faran una classe oberta a tothom qui hi vulgui participar.

A la tarda, dins de la carpa, s’emetrà un programa de ràdio en directe que els donants de Plaça Catalunya podran escoltar amb auriculars sense fils des de la llitera o al refrigeri. El programa comptarà amb música i amb testimonis de la donació que hi aniran passant i compartint les seves experiències.