Sant Jordi arrenca dijous amb una donació de sang a les biblioteques de Barcelona

  • La primera campanya de Sant Jordi comença dijous 19 d’abril a les Biblioteques Jaume Fuster i Poblenou-Manuel Arranz de Barcelona
  • El 21 i 23 d’abril es podrà donar sang a diferents estacions de Ferrocarrils: el 21 a plaça Catalunya i el 23 a Provença i Sant Boi
  • El dia de Sant Jordi també es podrà donar sang a Plaça Catalunya amb Carrer Bergara a la campanya de 1010 ways to buy without money
  • Les campanyes arriben en un moment en què hi ha reserves de sang per a 7 dies, quan el nivell òptim són 10

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el Banc de Sang ha organitzat diverses campanyes especials de donació per animar la ciutadania a remuntar les reserves de sang coincidint amb el dia del llibre i la rosa.

La primera campanya serà dijous 19 d’abril a dues biblioteques municipals de Barcelona. Les biblioteques Jaume Fuster i Poblenou-Manuel iniciaran la celebració de Sant Jordi tot convertint els seus espais en una campanya de donació. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Banc de Sang i Teixits i diverses entitats de la ciutat. Tots els donants rebran una rosa i un punt de llibre després del seu gest altruista.

  • Biblioteca Jaume Fuster (Pl. de Lesseps, 20-22)
    Horari: de 10 a 20 hores
  • Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz (Carrer del Joncar, 35 )
    Horari: 10 a 20 hores

La següent campanya arribarà el dia 21 d’abril a la parada de Plaça Catalunya dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), on es podrà donar sang de 11 a 21 hores.

L’acte institucional de la campanya conjunta amb FGC es celebrarà el mateix dia de Sant Jordi, a les 17 hores, a la parada de ferrocarrils de Sant Boi, amb la presència del President d’FGC, Enric Ticó, la Directora de Plataforma Editorial, Sandra Naharro, el Director general del Banc de Sang, Enric Arguelagués, la Diputada del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i l’Alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Durant la Diada es podrà donar, de 15 a 21 hores, a l’estació de Sant Boi, i de 10 a 21 hores a l’espai Provença.

L’altra campanya el dia 23 es farà a Plaça Catalunya amb carrer Bergara, de 10 a 20 hores, gràcies a la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre 1010 ways to buy without Money, que lliurarà un llibre a tots els donants.

La darrera campanya relacionada amb Sant Jordi es viurà el 24 d’abril, amb tres campanyes simultànies als campus Poblenou, Ciutadella i Mar de la Universitat Pompeu Fabra. La col·lecta ha estat dissenyada per quatre alumnes de Comunicació Audiovisual de la UPF, el Banc de Sang i Teixits i amb el suport de la mateixa universitat i la Federació Catalana de Donants de Sang. Tots els donants rebran una rosa i un punt de llibre dissenyat també pels mateixos alumnes.

Els punts de donació romandran oberts de 10 a 20 hores. El campus de Poblenou comptarà amb diferents activitats, com l’actuació de la colla castellera Trempats, o una macro enlairada de globus.

La sang, sempre necessària

Cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya per cobrir les necessitats dels hospitals. La campanya de Sant Jordi arriba dues setmanes després de Setmana Santa, època a la qual les donacions baixen un 20% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, i ajudarà a millorar les reserves de sang.

Avui hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels hospitals dels propers 7 dies, quan el nivell òptim serien els 10 dies. D’alguns grups com el 0 negatiu però, només hi ha sang per a 3 dies.

Totes les campanyes es podran seguir a través de les xarxes socials del Banc de Sang i Teixits (@donarsang).