Tothom pot ser donant de còrnies

Còrnies en cultiu al banc d'ulls del Banc de Sang i Teixits

Els requisits per a ser donant de còrnies són poc coneguts i molt menys restrictius del que es pot pensar. Tothom pot ser donant i té el dret de donar, dels 2 als 89 anys. Quan una persona es planteja la possibilitat de ser donant de teixits, la primera cosa que ha de fer, i la més important, és comunicar la seva decisió a la família i als amics més propers.

Ells seran els primers a qui el coordinador de trasplantaments, l’encarregat de fer possible les donacions als centres hospitalaris, consultarà la possibilitat de la donació després de la mort.

Les condicions clíniques en el moment de la mort determinaran si els teixits són vàlids per al trasplantament. I contràriament al que es pot creure, tenir miopia, estigmatisme, hipermetropia, o haver estat operat de cataractes no impedeix que les còrnies siguin viables per a un trasplantament. Tampoc haver patit un càncer. Només es rebutgen les donacions de les persones que pateixen malalties hematològiques i de les que tenen serologies positives per hepatitis B, hepatitis C o sida, entre d’altres.