Tres donants comparteixen l’experiència de donar sang a la ràdio

Donant al programa de RAC1 No ho sé

En Josep Folguera, la Paqui Antúnez i la Clàudia García, són els 3 donants que van explicar divendres 12.01.2018 al programa No ho sé de RAC1 la seva experiència de donació de sang. Enguany, la Marató de Donants de Catalunya està dedicada a “La Superexperiència de la donació”, tot imitant les caixes regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys. Així, tots els donants a l’acabar de donar rebran un fullet desplegable equivalent a una caixa d’experiència per tal que el puguin regalar a altres persones i animar-les a la donació.

En aquest sentit, els tres convidats del programa de RAC1 van compartir amb la presentadora, Agnès Marquès, motius, anècdotes, pors i sentiments viscuts durant la seva experiència a l’hora de donar sang, alguns molts anys, d’altres, la Clàudia, per primera vegada.

Els dos primers donants, Josep i Paqui, són dos donants experimentats. Expliquen que han donat l’un, des dels 18 anys, i l’altre, més de cent vegades, ja que és una de les donants de plaquetes molt poc freqüents (HPA1a -) que fa torns setmanals per donar.

La Clàudia, que s’estrena per primera vegada aquesta Marató, reconeix que, tot i estar molt nerviosa, al final, li ha “encantat, ha desconnectat molt” i diu que només acabar “ho tornaria a fer”, ja que s’ha sentit “molt bé, com una valenta”.

Per escoltar el programa: