Un videojoc anima els joves a donar sang

  • Només dóna sang 1 de cada 5 menors de 25 anys, el percentatge més petit de totes les franges d’edat
  • El projecte es presenta coincidint amb la fira més important de la indústria del videojoc d’Espanya, el Barcelona Games World
  • Els jugadors entraran en una cabina i quan morin virtualment hauran de donar sang

El Barcelona Games World, el saló més important de la indústria del videojoc d’Espanya, acollirà la presentació del Blood Sport, una iniciativa per sensibilitzar sobre la necessitat de donar sang a partir dels videojocs.

Simulador videojoc
Simulador videojoc

Els participants entraran en una cabina (vegeu la foto) per enfrontar-se en un joc de simulació del tipus first person shooter. El jugador que perdi haurà de donar sang, per la qual cosa hi haurà un equip del Banc de Sang preparat per fer l’extracció. Per ser donant cal ser major d’edat i pesar 50 quilos o més.

Al vídeo podeu veure el seu funcionament.

Donació entre joves

Els joves són el col·lectiu que menys sang dona. De fet, només 1 de cada 5 afirma haver donat sang alguna vegada. Amb aquesta acció, impulsada per l’agència de publicitat Ogilvy & Mather, es vol promocionar la donació entre aquest públic i animar també la ciutadania a donar sang.

Qui vulgui participar podrà fer-ho gratuïtament a l’estand D 421 del pavelló 2 del Recinte de Montjuic 1 de Fira de Barcelona durant el Barcelona Games World, que se celebra del dijous 6 al diumenge 9 d’octubre.