La Vanguardia i el Banc de Sang organitzen una campanya de donació al Palau Robert

  • La campanya té com a objectiu impulsar la donació de sang durant l’estiu
  • En aquesta època les reserves de sang baixen fins a un 30%
  • La donació serà dimecres 28 de juny de 10 a 21 hores

El Palau Robert torna a obrir les seves portes a la solidaritat acollint una nova campanya especial de donació de sang.

La Vanguardia convida a tots els seus lectors a salvar vides en aquest edifici emblemàtic situat al Passeig de Gràcia, aquest dimecres dia 28 de juny de 10 a 21 hores.

Qui ho vulgui, pot reservar hora per aquesta campanya a través de la pàgina www.donarsang.gencat.cat/reserva.

Aquesta acció té com a objectiu impulsar la donació de sang durant l’estiu, època de l’any en què les reserves de sang baixen fins a un 30%.

La donació de sang, un hàbit cívic
Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma.

Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.