Web especial d’estiu per reservar hora i donar sang a l’agost

  • Les onades de calor i el canvi d’hàbits han fet que, el mes de juliol, les donacions siguin un 20% inferiors a les de la resta de mesos de l’any
  • Aquest mes d’agost calen 20.000 donacions per cobrir les necessitats dels pacients a Catalunya
  • Al web donarsang.gencat.cat/estiu pots reservar hora a l’agost per donar sang als hospitals de referència
  • Els donants del mes d’agost rebran una bossa de roba amb la imatge de la campanya d’estiu

Un cop superar el mes de juliol, Catalunya disposa de reserves de sang per a 7 dies, quan el nivell òptim són 10. A més, en el cas dels grups negatius, hi ha reserves per a 3 dies.

Si els mesos d’estiu la donació baixa al voltant d’un 30%, les onades de calor que van començar la darrera setmana de juny han fet que el  mes de juliol el descens hagi estat un 20% superior al juliol anterior.

Ara, els hospitals catalans necessiten 20.000 donacions a l’agost pels malalts que en necessiten. Per això, el Banc de Sang ha habilitat un web especial on els donants poden escollir de manera còmoda i ràpida quan i on volen donar i reservar la seva cita algun dia d’agost. 

Reserva cita per donar sang a l’agost aquí

Per això, demanem que tothom qui pugui s’acosti als principals hospitals , on disposem d’espais de donació o a les campanyes que aquest estiu recorreran diferents pobles i ciutats. Es poden consultar a donarsang.gencat.cat. Pels donants que poden donar a l’agost, és important fer-ho abans de marxar de vacances, sobretot en els casos de persones que viatjaran. El mes de setembre, molts donants no poden donar perquè compten amb exclusions temporals després de viatjar a altres països, un fet que dificulta també les donacions després de l’estiu.

A més, tots els donants del mes d’agost rebran una bossa de roba amb la imatge de la campanya d’estiu.