Qui s’ha posat ja el ‘tatoo’?

Donants amb 'tatoos'

Des que va arrencar la campanya d’estiu, l’1 de juliol, ja són milers els donants que s’han posat un dels cinc ‘tatoos’ dissenyats especialment per recordar que, quan donen sang, salven vides i fan amics per sempre. I alguns d’ells, a més a més, ho han compartit a les xarxes sota l’etiqueta #amicspersempre.

Aquest estiu fan falta 50.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals. Aquest és un període en el qual les donacions baixen un 30% però la necessitat continua per als accidents de trànsit, els tractaments de càncer i les persones amb malalties cròniques.

Aquests són alguns dels donants ‘tatuats’ que han compartir la campanya #amicspersempre amb nosaltres a les xarxes, a Facebook, Twitter i Instagram (@donarsang). Estem camí d’aconseguir els 20.000 donants!!! Al marcador de la pàgina Donarsang hi pots seguir l’evolució de les donacions.

Dani_petitbernatEl Dani, el pare del Petit Bernat, ha pogut donar sang per primera vegada. Ho ha fet a l’Hospital de Sant Pau. El Petit Bernat és un nen que ha de rebre transfusions de sang cada 3 o 4 setmanes perquè té una malaltia de la sang que es diu “Dèficit de Piruvat Quinasa”. Un dels ‘tatoos’, el que fa referència a la cançó “All you need is love” s’ha dissenyat inspirat en la seva història.

 

 

YaizaYaiza Cumelles, receptora  de sang per una malaltia que pateix i Ambaixadora 2.0 del Banc de Sang. Ella i la seva germana, Anna Bertran són les autores del ‘tatoo’ de la cançó  A perfect day de Lou Reed. Els ha servit d’inspiració perquè “quan dónes sang tanques un dia perfecte”, diuen. I quan en necessites i la reps, també.

roger_padilla_tatoo

Aquest és el somriure del Roger Padilla quan s’ha posat el tattoo que ell mateix ha dissenyat. L’il·lustrador i membre del grup Manel s’ha inspirat en el tema Heroes de David Bowie i amb la història de la Maria José, que va necessitar sang durant el part.

 

 

MartinakleinLa popular model i actriu Martina Klein ha triat el ‘tatoo’ All you need is blood  i fa una crida a donar des de les xarxes i el seu Twitter, tararejant la cançó.

 

 

marius_serraL’escriptor Màrius Serra també se suma a la campanya mostrant el seu ‘tatoo’ després de donar sang.

 

 

equip_tarragonaL’equip de l’Hospital Joan XXIII està llest per a rebre als donants que faci falta aquest estiu. Quin plaer fer #amicspersempre amb un equip així! Hi podeu anar durant tot l’agost, però als matins.

 

 

infermeres_clinic Les infermeres de l’Hospital Clínic mostren els ‘tatoos’ que s’enduran els donants que passin per la sala de donació de l’hospital aquest estiu. Obert cada dia d’agost menys matí i tarda a excepció dels diumenge, que està tancat.

 

Pau_Bartolí_ondacero La campanya va arrencar l’1 de juliol a la plaça Catalunya, on s’hi va instal·lar una unitat mòbil del Banc de Sang i un espai de ‘pícnic’ post-donació per als donants del dia. El periodista d’Onda Cero, Pau Bartolí, va ser un dels reporters radiofònics que va venir a visitar-nos pel programa La Ciutat.

Judit_mascó La model Judit Mascó repeteix en el seu incondicional suport al Banc de Sang i a la donació, especialment en les campanyes d’estiu. Gràcies Judit!

 

 

Genís_cincaEl periodista i escriptor Genís Cinca, ha fet promoció a més d’un mitjà de comunicació radiofònic on col·labora de la campanya de ‘tatoos’. Aquí, just després de la seva intervenció.

 

Berto_romero Per si no ho sabíeu, l’actor Berto Romero també és donant. Aquí mostrant el seu ‘tatoo’ després de donar. Un ‘bromista’ professional que malgrat el que pugui semblar, es compromet i molt.

 

Alfred López

Alfred López, periodista i columnista del 20minutos, va donar sang i a més, va dedicar una de les seves columnes d’opinió a la campanya #amicspersempre i a explicar alguns dels secrets de la donació de sang.