A l’estiu, les donacions continuen sent imprescindibles

Campanya Estiu
  • Des del Banc de Sang fem una crida a tothom qui pugui donar sang perquè s’apropi a un punt de donació abans d’anar de vacances
  • La necessitat no s’atura, i malgrat l’estiu, els pacients continuen necessitant donacions de sang
  • Milers de persones necessitaran components sanguinis durant el juliol i agost
  • A banda dels habituals punts de donació, a donarsang.gencat.cat es poden consultar les més 20 col·lectes distribuïdes per les platges catalanes

Durant els mesos més calorosos de l’any, les donacions continuen sent imprescindibles. Es calcula que a l’estiu caldran 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma i plaquetes. Per aquest motiu, des del Banc de Sang, i sota el lema “Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu” recordem que la necessitat de sang és essencial.

Campanya Estiu

 La donació a les zones turístiques

El canvi de rutines i les vacances són els motius pels quals baixa més la donació. A conseqüència d’això, hem activat una quarantena de punts de donació a les principals zones turístiques catalanes, costeres i de muntanya. També es pot donar sang als principals hospitals catalans. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar totes les col·lectes previstes per aquest estiu.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.

Val de regal per dues entrades al Poble espanyol

D’altra banda, tots els donants i les donants que donin sang durant els mesos d’estiu, juliol i agost, rebran un val de descompte 2×1 per visitar les instal·lacions del Poble Espanyol a Barcelona, un espai històric amb més de 100 edificis representatius de l’arquitectura popular del país. A més, podran visitar l’exposició Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol sobre els orígens i procés d’edificació d’aquest  recinte emblemàtic on la història es troba amb la cultura i l’oci.