El 14J, Dia Mundial del Donant de Sang, volem fer posar vermells els donants

  • Les persones que vagin a donar sang es trobaran els hospitals plens de frases boniques per a ells
  • També hi haurà globus per escriure missatges a d’altres donants o a receptors
  • Es convida la ciutadania a compartir vídeos llançant floretes als donants amb les etiquetes #eldiaD i #gentguapa
  • Vic acollirà l’acte d’homenatge als donants i distingirà 55 persones i entitats

Aquest 14 de juny, Dia Mundial del Donant de Sang, el Banc de Sang vol fer posar vermelles les persones que vagin a donar sang dient-los com en són de maques, precioses, cracks, simpàtiques i valentes.

Gràcies als donants, l’any passat es van superar les 250.000 donacions que van permetre que tots els malalts tinguessin sang per als seus tractaments.

Dia Mundial del Donant de Sang
Dia Mundial del Donant de Sang

Per aquest motiu, els espais de donació d’arreu de Catalunya es decoraran amb bafarades amb adjectius bonics, globus, garlandes i cartells dirigits als donants de sang. Les persones que donin sang podran escriure missatges per a altres donants o receptors i fer-se fotos amb les bafarades per compartir a les xarxes, en un doble gest d’agraïment i per incentivar a d’altres donants.

A partir d’avui, s’emplaça els ciutadans que ho desitgin a fer-se un vídeo llançant floretes als donants de sang i compartir-los a les xarxes amb les etiquetes #eldiaD i #gentguapa. D’aquesta manera, els qui no poden donar sang, poden col·laborar igualment fent difusió de la donació.

L’acte d’homenatge al donant a Vic distingirà 55 persones

Des de fa 12 anys, el 14J se celebra un gran acte cívic per homenatjar  persones que col·laboren de forma altruista a favor de la donació de sang i per a augmentar la consciència sobre la necessitat de disposar-ne.

Aquest any, la celebració tindrà lloc al Teatre Atlàntida de Vic i hi haurà 55 homenatjats, entre donants, delegats de les associacions vinculades a la donació i institucions.

La festa l’organitzen el Departament de Salut, el Banc de Sang i Teixits i la Federació Catalana de Donants de Sang i acabarà amb un dinar a l’edifici del Sucre presidit pel conseller Santi Vila.

A Catalunya calen cada dia unes mil donacions de sang per fer front a les necessitats dels pacients ingressats en clíniques i hospitals. I es calcula que una de cada cinc persones necessitarà sang o derivats de la sang al llarg de la vida.