Activem el whatsang a la nostra pàgina web

Ara ja pots enviar-nos missatges al whatsapp de DonarSang, el whatsang, mentre consultes el web donarsang.gencat.cat. En totes les cerques que facis dins del web, hi veuràs un botó al marge baix esquerre que et permetrà iniciar un xat amb el Banc de Sang.

Cada vegada és més habitual navegar per les pàgines web a través de dispositius mòbils. Aquest fet fa que els portals online s’hagin d’anar adaptant constantment als nous usos dels visitants.

El 78% dels usuaris que entren al web donarsang.gencat.cat ho fan a través del seu telèfon. La resta, el 22%, ho fa des d’una tauleta electrònica o ordinador. A més, des d’octubre de 2019 fins ara, el trànsit de la pàgina web ha augmentat un 222%. Ha passat de 900 visites diàries a 2.000. Un motiu que es justifica amb la recomanació de la reserva d’hora per venir a donar sang.

Les consultes més freqüents

  • La vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si tens algun efecte secundari com febre o malestar general, hauràs d’esperar 15 dies
  • Després de vacunar-te de la grip pots donar sang amb normalitat
  • Si et fas un tatuatge, pots donar sang, sempre sota el criteri mèdic de l’entrevistador. No obstant això, si el tatuatge no s’ha fet en les condicions d’agulles estèrils i tintes monodosi, has d’esperar 4 mesos per poder donar sang.
  • Algunes destinacions de viatge, poden tenir algun temps mínim d’espera abans de tornar a donar sang. Aquí pots consultar les llistes de països

Aquí pots consultar algunes de les preguntes més habituals.

També pots fer un test ràpid amb preguntes senzilles per veure si pots donar sang. Cal recordar, però, que sempre prevaldrà el criteri del metge a l’hora de fer l’entrevista prèvia a la donació.