La Neus explica per què és important donar plasma

Té una immunodeficiència, això significa que el seu cos no fabrica prou defenses per combatre els virus i bacteris més comuns.

És una malaltia que no es cura, però hi ha un tractament que l’ajuda a dur una vida més o menys normal.

Cada 15 dies ha d’anar a l’hospital per rebre un medicament elaborat amb immunoglobulines, una proteïna que s’obté del plasma.

En aquesta conversa amb el cantant Pep Sala i el showman Jordi LP ens explica que els donants “formen part de la meva salut”.

Cal més plasma

A Catalunya fan falta més donacions de plasma, per això des del Banc de Sang s’anima totes les persones que tinguin entre 18 i 70 anys i que es trobin bé de salut a apuntar-se per donar plasma des d’aquest enllaç www.donarsang.gencat.cat/plasma.

Per sensibilitzar sobre la necessitat de donar plasma, totes les persones que en donin durant el mes de setembre podran guanyar una entrada per a un concert a Luz de Gas del Pep Sala & La Banda del Bar.

En aquesta campanya especial hem comptat amb la col·laboració de l’Associació catalana de dèficits immunitaris primaris, i en Pep Sala i el Jordi LP, que hi col·laboren desinteressadament.