Els alcaldes de les 4 capitals catalanes fan una crida a donar sang per la Marató

Marató 2019 Barcelona

Els alcaldes de les 4 capitals catalanes, Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona han fet avui una crida a participar a la Marató de Donants de Sang de Catalunya, la campanya de donació més gran l’any, que se celebra de l’11 al 18 de gener als principals hospitals.  Amb la Marató, el Banc de Sang vol remuntar les donacions, que han baixat al voltant d’un 25% durant les Festes.

Marató 2018. Ada Colau i Alberto Juanilla
Marató 2018. Ada Colau i Alberto Juanilla (@Bankhero77)

“Ens hi juguem tot perquè ens hi va la vida de la ciutadania”. Així ha volgut emfatitzar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la importància de donar sang aquests dies per remuntar les reserves després del Nadal, en un moment que és especialment sensible per l’arribada del fred i de la grip.

A l’acte de presentació de la Marató a Barcelona també hi ha assistit el president del Banc de Sang i Teixits, Manel Peiró i Alberto Juanilla, infermer del servei de transfusions de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, un destacat #sangfluencer que explica, a través del seu compte d’Instagram (@Bankhero77), el camí que fan les bosses de sang després de ser donades i les persones que se’n beneficien.

#10.000 sangfluencers en una setmana

El Banc de Sang vol aconseguir 10.000 donacions durant els dies de la Marató. Per això, ha activat una campanya en la qual es proposa que tothom utilitzi la seva influència a les xarxes o el seu entorn per fer difusió de la donació de sang i usi l’etiqueta #sangfluencer. Durant la Marató es podrà donar sang a una quarantena de campanyes d’arreu de Catalunya, a més dels principals hospitals. I els dies 11 i 12 de gener també es podrà fer a la Casa de les Punxes de Barcelona, on diversos Dj de renom com Alfred García, Delafé, Lyona, Guaje Dj, Joana Serrat o Nil Moliner “punxaran” música per als donants. Seran “concerts silenciosos” perquè es podran escoltar amb auriculars durant la donació. Als hospitals, es podrà connectar amb la música que s’emet a la Casa de les Punxes a través de Facebook.

 

Marató 2019 GironaLa Marató de sang de Catalunya ha estat presentada a Girona per l’alcaldessa Marta Madrenas, la directora del Banc de Sang a Girona, Anna Millán;  i la donant de sang, Laura Boyer. Boyer, una jove de 18 anys, ha explicat que de sempre havia tingut por a les agulles però que quan ha estat major d’edat, ha decidit anar a donar sang com una manera de ‘salvar vides’. 

A Girona,  la Marató s’iniciarà el dia 11 amb un acte especial al Saló de Descans del Teatre Municipal, el qual s’adequarà per poder-hi realitzar extraccions.

 

Marató 2019 Lleida
Presentació de la Marató 2019 a Lleida

A Lleida,  han presentat la Marató el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans, el director del Banc de Sang a Lleida, Juan Manuel Sánchez, i ‘Postu’, donant de sang. L’objectiu de Lleida és arribar enguany a les 400 donacions per contribuir a la fita de les 10.000 donacions de la Marató a Catalunya.

 

 

 

 

Marató 2019 TarragonaJosep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i Virginia Callao, directora del Banc de Sang a Tarragona i les Terres de l’Ebre, han fet també una crida als ciutadans a participar a la Marató, bé sigui donant sang, bé sigui animant a través de les xarxes socials com a #sangfluencers.