Aquest cap de setmana se celebra el Red Day, la cita anual de la donació de sang en família

Red Day 2019

Red Day 2019Aquest dissabte 28 de setembre se celebra el Red Day, el dia anual de la donació de sang en família. La cita té com a principal objectiu transmetre l’hàbit de donar als fills perquè quan es facin grans, puguin també donar sang. La jornada serveix per posar en evidència que es tracta d’un  gest necessari i senzill, que pot ser motiu de celebració.

Durant tot el dia, els centres del Banc de Sang dels hospitals Clínic, Vall d’Hebron i Sant Pau es convertiran en un espai especialment pensat per a les famílies. Hi haurà activitats i tallers per als infants  al matí i a la tarda, de les 11 a les 13 h i de les 17 h a  les 19 h.

Serà la cinquena edició del #RedDayBcn promogut per l’Associació de Donants de Sang de Barcelona – Sant Pau, que aquest any ha implicat a les escoles de Barcelona per tal que en facin difusió i ho recordin a les famílies. Un centenar de voluntaris de l’Associació es mobilitzen durant el #RedDayBcn, que anima totes les famílies de la ciutat de la ciutat a acostar-se a donar sang als espais de donació dels tres hospitals.

La jornada es va celebrar per primera vegada l’any 2014 per iniciativa de l’associació de donants de sang de Sant Pau, reconvertida ara en Associació de Donants de Sang de Barcelona-Sant Pau.

Qui pot donar sang?

A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat i menor de 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.