Les tres mares rècord del Banc de Llet sumen 400 litres

La llet rebuda al Banc de Llet Materna des de la seva creació, el 2011, ha estat gràcies a més de 2.500 mares que s’han extret llet mentre alletaven els seus fills. Tres d’elles, s’han destacat de manera molt important respecte a la resta perquè han donat, sumades, 423 litres de llet.

Les històries de les mares donants són múltiples i de múltiples circumstàncies. I, si bé la mitjana de llet donada és de 3,5 litres per mare, les mares que més han donat durant aquest període des de la posada en marxa del Banc de Llet han superat de manera extraordinària aquesta xifra. Totes tres sumen un volum considerable si ens els imaginem la llet envasada en 423 tetrabriks!

Aquestes tres mares són: Paula Carrillo i Vanessa López, de Barcelona i Trinidad Muñoz, de Maials (El Segrià). La Paula és la que lidera el rànquing i ha donat llet fins fa pocs dies. La Vanessa ho va fer el 2014 i la Trinidad, a l’inici del Banc de Sang, fa uns 5 anys.

La Paula Carrillo, de Barcelona, ha donat 160 litres de llet que han estat recollits pel Banc de Llet Materna. La Paula s’ha tret llet mentre alletava els seus bessons, que van estar molt poc temps a prematurs, però això li va permetre conèixer la realitat d’altres mares, amb fills molt prematurs ingressats durant setmanes. Al blog Moltesgracies pots conèixer la seva història.

La Vanessa López, és la segona mare que més llet ha donat en la història del Banc de Llet Materna amb 148 litres. Va donar llet amb la segona filla, la Marta, i explica a Moltegracies com s’ho feia i que va haver d’utilitzar dos congeladors extres per a poder anar guardant la llet sobrant.

La Trinidad Muñoz, de Maials, igual que la Vanessa, no va poder donar amb la seva primera filla perquè encara no hi havia Banc de Llet i la donació era molt poc coneguda. Però amb la segona filla, que ja té 6 anys, ho va poder compensar. I explica  al blog Moltegracies com de satisfactori va ser.

Hi ha d’altres mares que han estat donants destacades al seu territori a les comarques de Lleida, Tarragona i Girona:

La Roser Betsebé, de Balaguer, ha donat llet durant 6 mesos, mentre alletava el seu fill i un total de 6 litres, molt per sobre de la mitjana del Banc de Llet. Explica que va conèixer que hi havia el Banc de Llet quan el seu fill ja tenia 3 mesos.

Maria del Mar Baena, de Girona, ha donat 23 litres durant l’alletament dels seus dos fills. Aquí pots conèixer la seva història i com va embrancar-se a donar llet.

L’Aintzane Vegas, de Tarragona, ha donat llet al Banc de Llet Materna en les dues ocasions que ha estat mare i ha donat 27 litres. Explica que va començar a donar llet per una amiga infermera que li va dir que la llet era ‘or blanc’!.

Des d’aquí, volem homenatjar també la resta de mares, més de 2.500, que han fet l’esforç de donar llet materna quan els seus fills tenien just 2 i 3 mesos d’edat i que ho han fet el temps que han pogut, sigui 1 mes, 6 mesos, o més. La seva aportació ha permès alimentar més de 2000 nens prematurs a Catalunya durant aquests 6 anys. Cal tenir en compte que a Catalunya cada dia neixen dos nadons prematurs amb risc que necessitaran ser alimentats amb llet materna per superar els primers dies de vida.

Diumenge 21 de maig celebrem la Festa anual de la Donació de Llet Materna als Jardins de la Maternitat de Barcelona a partir de les 11 h. Donants i receptores hi són convidades per fer-nos la foto de la família nombrosa més gran de Catalunya. Divendres 19 a les 11 h, les seus del Banc de Llet Materna de Tarragona, Lleida, Girona i Terrassa, també es faran la foto de família per celebrar que cada vegada hi ha més “Germans de Llet”.