El Banc de Llet Materna alimenta més de 600 nadons prematurs cada any

Dia Mundial del Prematur 2019

El percentatge de naixements de nens prematurs es manté estable Catalunya en els darrers anys. Aproximadament, 7 de cada 100 naixements s’avancen i ho fan abans de les 37 setmanes. Aquests nens seran prematurs, però només rebran llet del Banc de Llet Materna els que més ho necessiten, és a dir, els que han nascut abans de la setmana 32 o que pesen menys d’1,5 kg. Aquests són els anomenats prematurs extrems i són els que es beneficiaran de la Llet Materna que el Banc de Llet envia a les 17 maternitats catalanes.

Els naixements disminueixen a Catalunya cada any, però tot i això, es manté el percentatge de prematurs. El Banc de Llet Materna envia llet de les donants a les 17 Maternitats catalanes, i en el que va d’any, ha arribat a més de 400 nounats.

El 17 de novembre de celebra el Dia Mundial del Prematur. Anualment, més de 600 prematurs extrems són alimentats en algun moment amb llet materna de donant a Catalunya i des de l’inici del Banc de Llet Materna, s’han superat els 3.500 nadons receptors.

Inicio

Petits GRANS HEROIS – Pares i mares de nens prematurs

https://www.sjdhospitalbarcelona.org/ca/collabora/prematurs