El Banc de Llet Materna engega la campanya “Posa’t el pit” per aconseguir més donants

Pit que salva vides

El Banc de Llet Materna necessita aconseguir 100 noves donants amb urgència per garantir el subministrament de llet als nadons prematurs extrems durant l’estiu. Amb aquest objectiu ha engegat una campanya en la que emplaça les donants a posar-se el “pit que salva vides” inclòs en el kit de benvinguda que se’ls dona i fer-se una foto per a les xarxes.

Campanya Banc de Llet 'Posa't el pit que salva vides'La campanya els proposa, d’una banda, fer-se la foto amb el pit dibuixat i penjar-la a les xarxes com a reclam de la donació de llet materna i, de l’altra, “passar el relleu” i animar alguna coneguda a fer-se donant. La clau és etiquetar les fotos amb el @bancdellet i amb alguna amiga, familiar o coneguda que estigui embarassada que pugui continuar amb el relleu de la donació. Els hashtags de la campanya són #elpitquesalvavides #bancdelletmaterna #bancdellet #posatelpitquesalvavides

Durant la situació de confinament provocada per la COVID19, les donacions de llet materna han baixat de manera considerable. En dades d’avui, hi ha estoc de llet pels propers 15 dies, però cal un estoc mínim d’un mes per garantir el subministrament a totes les maternitats catalanes fins al setembre.

Així mateix, també és molt important mantenir les noves pautes d’higiene adoptades recentment per tal d’evitar que la llet arribi contaminada. Entre les mesures més destacades hi ha la necessitat de portar mascareta durant tot el procés d’extracció i de vigilar de no tocar-la amb les mans; de rentar-se les mans amb aigua calenta i sabó i amb gel desinfectant, si se’n té, abans de començar i en acabar; i de netejar el potet de  llet amb paper de cuina impregnat d’alcohol de 70º un cop omplert i tancat. Cal deixar assecar el l’alcohol en una superfície neta abans de posar l’etiqueta i congelar-lo.