El Banc de Sang convida a regalar “La superexperiència de la donació”, la proposta més solidària de Reis

la superexperiència de donar sang
  • Avui s’obre el web de reserves per a la Marató de Donants de Catalunya, que proposa convidar amics i familiars a donar sang
  • Des del web maratodonants.cat ja es pot demanar hora per qualsevol dels 12 hospitals amb banc de sang o per a l’espai que hi haurà al CCCB de Barcelona
  • Com les caixes d’experiències que es regalen per Reis, el Banc de Sang convida la ciutadania a regalar “La superexperiència de la donació”, una experiència única
  • La Marató se celebrarà del 12 al 19 de gener, just després d’unes Festes de Nadal en què les donacions s’han reduït un 25%

El Banc de Sang vol que “La superexperiència de la donació” sigui el regal d’aquestes festes. Per això ha llençat el web Maratodonants.cat, des d’on es pot reservar hora per donar sang a la Marató de Donants de Catalunya o bé convidar una altra persona a sumar-s’hi.

La Marató, que vol remuntar les reserves de sang després de l’habitual davallada de les donacions durant les Festes de Nadal, se celebrarà del 12 al 19 de gener als grans hospitals i el 12 i 13 de gener també al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

En total, s’esperen aconseguir 8.000 donacions de sang que permetin remuntar les reserves després de les Festes de Nadal, un període en què tradicionalment les donacions baixen al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

L’experiència de donar sang

Tot imitant les caixes regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys, la Marató de Donació de Catalunya també comptarà amb la seva pròpia experiència per regalar.

Els donants rebran un fullet desplegable equivalent a una caixa d’experiència. L’objectiu és que puguin regalar l’experiència a altres persones i animar-les a la donació. “La superexperiència de donar sang” tindrà diversos missatges relacionats amb les coses que podem sentir o fer quan donem sang de manera altruista:

  • ESCAPADA a donar sang. Una ràpida, agradable i altruista donació de sang per salvar 3 vides
  • DESCONNECTA 20 minuts. I connecta 3 persones a la vida!
  • 100% BON ROTLLO. Vine a donar sang, i torna a casa amb un somriure
  • 100% SOLIDARITAT. Viu una de experiència 100% altruista
  • DONACIÓ PER A 3. Salva 3 vides amb un sol gest
  • BATEIG DE DONACIÓ. Salva vides per primera vegada
  • DONACIÓ EN GRUP. La màgica experiència de salvar vides junts

Web de la Marató: reserva hora i comparteix l’experiència

Totes les persones que vulguin col•laborar amb la Marató de Donants de Sang poden entrar al web Maratodonants.cat i reservar hora per donar sang, tot i que no és imprescindible.

Des del web també es pot difondre la importància de donar sang a través de Facebook, Twitter, Instragram, correu electrònic i WhatsApp. Quan un donant reservi hora per donar sang gràcies al missatge que li ha enviat un amic, aquest donant rebrà un mail d’agraïment. Així es vol reconèixer la implicació de totes les persones que col•laboren compartint el missatge de la Marató. Per tant, tothom podrà contribuir amb la donació de sang encara que no pugui donar sang.

Informació relacionada:

Per a què es fa servir la sang?

Testimonis de persones que han necessitat sang

6 de cada 10 catalans no han donat mai sang

Per què es necessita sang per a deu dies?

Es busca donant de sang rara