El Banc de Sang fa una crida a doblar les donacions pel #GivingTuesday

“Ajuda’ns a doblar les donacions de sang que es fan en un dia: Vine a donar acomanyat”. Aquest és el repte que s’ha plantejat el Banc de Sang i Teixits el dimarts 29 de novembre per la celebració del #GivingTuesday.  El #GivingTuesday és un moviment mundial que promou accions solidàries i en què s’anima a totes les persones a col·laborar amb projectes solidaris o realitzar accions altruïstes. La idea va néixer als EUA com a alternativa al Black Friday i Cyber Monday, amb un sentit totalment contrari,  orientats a les compres de Nadal.

Donar sang acompanyat
Donar sang acompanyat

El dia 29 de novembre, el Banc de Sang vol aconseguir 2000 donacions, el doble d’un dia corrent. Així que anima a tothom a acudir als centres de donació de sang dels hospitals de tot Catalunya de dos en dos: “Vine amb la mare, el fill, l’amiga, el company de feina, el cosí segon o el veí de dalt. Amb qui vulguis, però acompanyat. Porta el teu ‘doble’ a donar sang a algun dels hospitals de tot Catalunya. T’hi esperem de dos en dos! Volem fer realitat el repte. PASSA-HO!!!”

Per a fer-ho possible, la campanya emplaça als donants a apuntar-se amb un acompanyant a l’hospital amb Banc de Sang més proper a través d’aquest formulari.

El 2015 van participar al #GivingTuesday 35.000 organitzacions de 72 països i van convertir el dia en una celebració mundial de la generositat. La campanya es basa en donar a conèixer les accions i les iniciatives solidàries d’un munt d’organitzacions, empreses i persones des de la pàgina web perquè la gent s’animi a col·laborar en els reptes proposats.  La web inclou també testimonis que expliquen els reptes, com els d’El Petit Bernat i de José Laureano Méndez en el cas d’El Banc de Sang.

Es tracta de comunicar, compartir i contagiar l’entusiasme a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #GivingTuesday i qualsevol altre mitjà que tinguem a l’abast.