El Banc de Sang participa a Operación Triunfo per explicar la donació de sang

El Banc de Sang va visitar ahir, diumenge al matí, la flamant Acadèmia d’Operación Triunfo 2017. Durant una hora de retransmissió en directe, els joves concursants van poder conèixer en detall la importància de donar sang i van sotmetre’s a una petita punxada al dit per saber el seu grup sanguini.

Els responsables del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, el director assistencial, Enric Contreras i la responsable de la donació, Aurora Masip, van explicar-los la importància de donar sang de manera regular 3 vegades l’any i van desmuntar algunes de les falses creences sobre la donació: que es pot donar fins als 70 anys, que la sang caduca, que no s’ha d’estar en desdejuni, i que un dels ‘trucs’ per no marejar-se després de donar sang és veure molt de líquid abans.

Els joves concursants d’OT no van donar sang per la tensió i l’esforç físic i psíquic al qual estan sotmesos en el darrer tram del programa, però sí que ho va fer la directora de l’Acadèmia, Noemí Galera. “M’han punxat, he donat sang i  #nolloreaitana, no he plorat” 😂💉 ,va escriure a les xarxes la directora l’acabar, per demostrar que donar sang no fa cap mal. 

Per la seva banda, els concursants van sotmetre’s a la prova del grup sanguini i van descobrir, per exemple, la importància que les persones que són 0- (donants universals) donin de manera constant, ja que és la sang compatible amb tots els altres grups sanguinis i que pot transferir-se a tothom.