El Banc de Sang participa a la sèrie ‘Merlí’

Gravació 'Merlí' Banc de Sang

Tv3 va emetre l’episodi número 37 de la tercera temporada de la sèrie ‘Merlí’, que reprodueix una campanya de donació de sang a l’Institut protagonista de la sèrie, amb el Banc de sang com a col·laborador. El capítol va ser gravat el juny passat i va comptar amb la participació ‘real’ de professionals del Banc de Sang que van participar en la filmació de l’episodi: la metgessa Núria Nomen, i els infermers Cristina Domingo i Sergi Padilla.

El Banc de Sang participa a la sèrie "Merlí"Tots tres ‘protagonistes’ reconeixen que s’ho van passar molt bé al rodatge. Els tècnics del Banc de Sang que hi van participar van intentar que l’Institut ‘Àngel Guimerà’ es convertís en un espai adaptat de donació de sang el més real possible, i hi van traslladar tot el material necessari per a aconseguir-ho.

Sergi Padilla recorda que des del BST “vam intentar que el muntatge fos com una campanya de donació real. Fins i tot, les neveres estaven rotulades amb el nom de l’Institut Àngel Guimerà, el codi de la campanya i la data. Va ser molt emocionant poder participar al rodatge i conèixer els actors durant tot un dia”. Cristina Domingo coincideix en l’experiència inolvidable; “ens van fer sentir en tot moment com si forméssim part del seu equip”. Nomen també es refereix als actors com “uns grans professionals de l’audiovisual, una sorpresa veure el seu treball”.

En l’episodi passat, els espectadors van poder veure com l’equip de professors i l’AFA de l’escola assistien a una controvertida reunió per a organitzar la campanya de donació de sang que es veurà avui, on el progatonista, Merlí i alguns dels alumnes majors de 18 anys, donen sang. A @donarsang us explicarem alguns dels detalls del rodatge mentre s’emeti la seqüència de la donació.

El Banc de Sang i Teixits fa més de deu anys que recorre escoles i centres educatius formant els alumnes en la donació de sang. Es tracta d’un programa anomenat Aprenentatge servei (APS) que ha estat tot un èxit. La difusió de la donació entre els nens i nenes i els joves és un projecte clau del Banc de Sang a l’hora de conscienciar els futurs donants, per això és important que es doni a conèixer des de totes les plataformes possibles.

Els centres escolars implicats en els APS treballen durant aproximadament un mes diferents activitats didàctiques entorn de la donació, i la culminació de la feina és una jornada de donació de sang a l’escola o als seus entorns amb captació de nous voluntaris i dels que ja ho fan habitualment.

Més informació:

Els donants del futur busquen donants al present

Deu anys de conscienciar els alumnes