Donació de sang i activitats infantils a La Ciutat dels Somnis

  • Del 2 al 4 de gener, els visitants disposaran d’un espai de donació de sang i activitats educatives per als infants 
  • L’objectiu és incrementar les donacions durant les vacances i sensibilitzar al públic més jove
  • Les donacions baixen un 25% durant les festes de Nadal
  • La principal necessitat són les plaquetes, que tenen una caducitat de 5 dies i permeten els tractaments de càncer

Amb l’inici de l’any, el Banc de Sang organitza una campanya especial de donació de sang a La Ciutat dels Somnis (Recinte Montjuïc a l’Avinguda Maria Cristina), del 2 al 4 de gener.

L’espai de la campanya, obert els tres dies de 10 a 14 i de 16 a 19.30 hores, disposarà d’una zona per a la donació de sang i de diverses activitats educatives per a infants al voltant de la importància de la donació de sang.

Així, les principals activitats sota el nom de ‘Els Pirates de la Sang’ seran:

  • Coneixem els grups sanguinis: dinàmica participativa per a conèixer què són els grups sanguinis, com poden ser compatibles la sang d’un donant i un receptor o com funciona el circuit de la donació de sang a Catalunya.
  • Pinta els Pirates de la Sang: espai per a pintar diversos personatges dels Pirates de la Sang.
  • Converteix-te en un Pirata de la Sang: pintacares per a ser un autèntic Pirata de la Sang.

Els jocs estaran dinamitzats per monitors i permetran que els infants juguin durant el temps que mares i pares donin sang.

Període crític: les festes

La campanya arriba a la part final de les vacances de Nadal, època en què les donacions baixen al voltant d’un 25%. Les dues últimes setmanes de l’any són, juntament amb el mes d’agost, el període més crític de l’any perquè és quan el nombre de donacions disminueix més.

Els tres dies seran molt importants per mantenir un bon ritme de donacions i recuperar el nivell òptim de reserves de sang a Catalunya.

Aquest Nadal apunta’t al web per donar sang

A més de la campanya a la Ciutat dels Somnis, els donants disposen per primer cop a les festes nadalenques d’apuntar-se a través del web per donar sang als principals hospitals. Des del web donarsang.gencat.cat/apuntat poden escollir dia i franja horària (matí o tarda), i el dia abans de la donació rebran un recordatori en el seu correu electrònic.

A través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a partir del nom d’un municipi o un codi postal.