La donació de sang es manté com a activitat essencial

La darrera setmana d’octubre es va posar en marxa un nou estat d’alarma que sumava noves restriccions de mobilitat. A Catalunya, a més de les mesures ja en marxa, s’hi van sumar altres com el toc de queda, el confinament perimetral del municipi del cap de setmana o el confinament perimetral autonòmic durant tota la setmana.

Amb les mesures addicionals, que aniran variant durant les properes setmanes en funció de l’evolució de l’epidèmia, cal recordar que, com va passar a partir del mes de març, la donació de sang es manté com una de les activitats essencials que podeu fer.

Cada dia calen 1.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els malalts dels hospitals. Ara, a més, garantir el subministrament de sang per als tractaments diaris és, fins i tot, més important, doncs també és una contribució a donar estabilitat en aquesta necessitat al sistema sanitari.

Porta el comprovant de la teva reserva

Per afavorir una donació esglaonada i sense aglomeracions mantenim la cita prèvia per a anar a donar sang. Des del web donarsang.gencat.cat podeu reservar dia, lloc i hora en algun dels hospitals amb Banc de Sang a Catalunya o en les més de 60 campanyes que organitzem arreu cada setmana.

Un cop facis la reserva rebràs al teu correu electrònic una confirmació de la reserva que et servirà com a comprovant. Donades les restriccions actuals, és important que portis a sobre el comprovant quan vagis a donar sang. Com d’altres activitats considerades essencials, la donació de sang també ho és.

També et demanem que tractis d’anar a hospitals o campanyes properes al teu domicili o lloc de treball per evitar desplaçaments llargs.

Podeu consultar les campanyes programades per les properes setmanes aquí