El món de la muntanya es mobilitza per la donació de sang

Els amants de la muntanya s’uneixen per aconseguir les donacions de sang que fan falta cada dia a Catalunya. Per primera vegada, l’entitat Bivac Solidari, una comunitat de persones unides per la passió a la muntanya, el Grup d’Actuació Especials del cos de Bombers de la Generalitat i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’enfilen, aquest cop, en un cim solidari.

Un dels col·lectius més grans, com és el dels muntanyers, t’anima a venir a donar sang del 12 al 17 d’abril.

Porto la muntanya a la sang

El lema de la campanya, #portolamuntanyaalasang , realça una de les expressions més comunes entre el col·lectiu. Ara, l’apliquen amb un significat literal.

Aquesta acció pretén augmentar les donacions de sang després de la setmana santa. La flexibilització de la mobilitat durant els dies festius ha fet pales en l’estat de les reserves, que han baixat fins a un 20 per cent.

Una acció conjunta a partir d’un cas concret

Durant aquesta setmana, testimonis com el del Marc Segarra agafen força a les xarxes socials. Ell, donant de sang i amant de la muntanya, és un exemple de superació. Mira la seva història en aquest vídeo.

El Marc va sortir amb tres amics a fer una excursió a la muntanya i, ja de tornada, va caure 200 metres avall. Els seus amics van estar buscant-lo durant hores, fins que van arribar els bombers i el van localitzar en l’única zona que encara quedava per rastrejar. El van trobar amb hipotèrmia i amb fractures greus. Ningú, avui dia, sap encara com el Marc pot estar viu. Ell, en agraïment a totes les persones que el van ajudar, vol ser bomber i tornar tot el que li van donar, també tota la sang que va haver de rebre.

Si també portes la muntanya a la sang o si la generositat et corre per les venes, reserva hora per donar sang a donarsang.gencat.cat/muntanya