Més de 30.000 #sangfluencers s’han solidaritzat amb la Marató de Donants de 2019

Marató de Donants de Sang 2019

La Marató de Donants de Sang de 2019 que ha tingut lloc de l’11 al 18 de gener ha estat la Marató del ‘bon rotllo’  i la participació a les xarxes socials. Sobretot, a la xarxa social ‘estrella’, Instagram. La crida a participar, a fer difusió de la donació a través de les xarxes i a convertir-se en #sanfluencer ha estat molt ben rebuda pels usuaris, que cada vegada tenen més consciència de la importància de transmetre el missatge de la sang, més enllà de donar-ne.

Pel que fa a Instagram, els continguts de la Marató han arribat a més de 20.000 usuaris durant els dies de campanya. S’hi han registrat més de 30.000 interaccions (els usuaris han clicat el m’agrada, han afegit un comentari, o n’han guardat el contingut) i més de 3000 fotos han estat etiquetades amb els dos hashtags principals de la Marató #sangfluencer o #bloodfluencer. Amb tot, hi ha hagut un llistat de hashtags inacabable que també han estat molt utilitzats a les xarxes.

El compte d’Instagram del Banc de Sang ha registrat un creixement diari de seguidors d’un 7% i s’hi poden trobar més de 1000 stories mencionant el Banc de sang o compartint els seus stickers o gifs animats.

Les publicacions d’Instagram han tingut una difusió més que destacable ja que s’han visualitzat 628.000 vegades. I el perfil d’Instagram ha rebut 8547 visites.

Les xarxes i el boca-orella

Si parlem de xarxes socials (facebook, twitter i Instagram), es pot dir que més de 30.000 persones han actuat com a sangfluencers, és a dir, han col·laborat en la difusió de la donació de sang en el seu entorn, ja siguin a les xarxes socials, els grups de WhatsApp o bé usant el boca-orella.

Les xarxes s’han omplert amb la publicació “Jo soc #sangfluencer” durant els dies de la Marató; al twitter més de 1.500 piulades hi han fet referència i més de 1000 més, han inclòs l’etiqueta #MaratodonantsCAT. Twitter també ha estat una xarxa que ha servit de plataforma amb força per a la difusió de la necessitat de donar sang i, en alguns moments, hi ha hagut piulades cada 3 minuts. Ha actuat d’altaveu de difusió molt destacada amb més de 500000 impressions, és a dir, que les seves publicacions han estat vistes més de mig milió de vegades.

La Marató de Donants de Sang de 2019 a Instagram