Els bombers i les bomberes de Barcelona posen el to festiu als punts donació de la ciutat

  • Del 15 al 19 de maig, el col·lectiu s’ha bolcat amb la donació, animant a donar sang i plasma als principals hospitals de Barcelona i a l’Espai Bombers
  • Aquesta iniciativa ha aconseguit reunir més 1.148 donant en una setmana
  • Aquestes donacions són imprescindibles per encarar l’estiu amb unes reserves estables
  • Durant els mesos més calorosos de l’any, menys persones venen a donar

Un any més, sumem esforços amb els bombers i les bomberes de Barcelona per visibilitzar la necessitat d’aconseguir més donacions de sang i plasma.

Del 15 al 19 de maig, els bombers i les bomberes de Barcelona s’han acostat als punts de donació de la ciutat per afegir-hi el to festiu i fer una crida a més donants. Gràcies a aquesta iniciativa, 1.148 persones han donat sang i plasma a la capital.

Accions com aquesta són imprescindibles per remuntar les reserves de sang a les portes de l’estiu. I és que les vacances, la calor i el canvi de rutines fan que menys persones s’acostin a donar durant aquests mesos.

La donació és sempre imprescindible

Avui hi ha sang per a les necessitats dels 7 propers dies, un nivell que es considera estable. Tot i això, com que cada dia es fa servir sang cal que contínuament hi hagi donacions.

De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents malalties: 3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts.