En la ‘Setmana dels Barbuts’, convoquem els barbuts catalans a donar sang aquest dimecres

Segons la tradició aquesta és la Setmana dels Barbuts, tot referint-se a les barbes llargues que duien els sants dels primers dies de gener com Sant Hilari, Sant Pau Ermità, Sant Maur, Sant Antoni Abat, Sant Fructuós o Sant Vicenç per combatre el que es considerava la setmana més freda de l’any.

En els darrers anys el moviment dels barbuts ha crescut molt, i això ha fet que aquesta setmana sigui celebrada de manera més activa per aquest col·lectiu. Coincidint amb la Marató de Donants de Sang de Catalunya que se celebra fins el proper 18 de gener convoquem a tots els barbuts de Catalunya a donar sang durant aquests dies. Després de superar l’equador de la Marató, necessitem 5.000 donacions fins el proper divendres per remuntar les reserves de sang després del Nadal.

Si ets un barbut i vols celebrar la setmana com cal, quina millor manera de fer-ho que salvant vides i ajudant a millorar la salut de moltes persones amb una donació? Podeu aprovar-vos a qualsevol punt de donació i també reservar hora si voleu a Maratodonants.cat.

A més, us animem a fer donacions en grup i compartir les vostres fotos donant sang a les xarxes socials amb l’etiqueta #maratodonantscat i #sanfluencer. Us hi esperem!