Et necessitem per donar sang aquesta tardor

Les donacions de sang de les primeres setmanes de tardor són essencials per incrementar les reserves després de la baixada de l’estiu. Després dels mesos de juliol i agost, avui hi ha sang per als propers 7 dies, quan el nivell òptim són 10. Alguns grups sanguinis, a més, disposen de 4 o 5 dies de reserves.

A més, la situació excepcional d’aquest 2020 ha fet que, durant l’estiu i en les properes setmanes, la necessitats de sang siguin altes amb la represa d’intervencions ajornats durant l’inici de la pandèmia.

La setmana vinent comença una tardor en què la donació de sang serà imprescindible per garantir tots els tractaments als hospitals. Per això, a més de la donació a tots els centres hospitalaris amb espai de donació de sang, s’han organitzat més de 60 campanyes setmanals arreu de Catalunya perquè pugueu anar a les col·lectes que tingueu més properes. Fins que finalitzi la tardor, el proper 21 de desembre, caldran a Catalunya més de 60.000 donacions de sang.

Recordeu que cal reservar cita prèvia a donarsang.gencat.cat per disposar d’una donació esglaonada i donar-vos la millor atenció possible.

Podeu consultar les campanyes programades per les properes setmanes aquí

Un 2020 amb una gran implicació dels donants

Fins a finals del mes d’agost s’han fet a Catalunya 157.699 donacions de sang. Són només un 4% menys respecte els mateix període de 2019, un fet que mostra el gran compromís de la ciutadania en un any amb moltes dificultats de mobilitat i un canvi important d’hàbits total durant els darrers 6 mesos.