Els Robots amb Cor del Banc de Sang buscaran donants a la Festa dels Súpers

Robots Festa Súpers

El 22 i 23 d’octubre el Banc de Sang serà a la Festa dels Súpers a l’anella Olímpica de Montjuïc. Aquest any els protagonistes seran els robots amb cor, uns robots molt humans que tenen la missió de trobar donants de sang.

Els súpers que s’animin podran pintar i personalitzar el seu propi robot, fer-se una foto amb ells al photocall i endur-se-la de record i així ajudar-los en la recerca de donants.

Autobús als Súpers
Autobús als Súpers

L’autobús del Banc de Sang estarà a l’estand 53, on familiars i acompanyants podran animar-se a donar sang. A més a més, tots els nens i nenes que vulguin podran pujar a l’autobús per veure com és una donació i entendre la importància que hi ha darrere el gest de donar sang.

Fa 10 anys que els  nens ens ajuden a buscar donants

La Festa dels Súpers no és l’únic lloc on els nens poden conèixer la importància de la donació de sang i ajudar així a sensibilitzar a tota la família. Aquest any celebrem que és el desè curs que el Banc de Sang visita escoles de tot Catalunya per explicar què és la sang i perquè és tan important donar-ne. En tot aquest temps, més de 10.000 nens i nenes des de 6 anys i fins a 18 han participat a alguna iniciativa escolar relacionada amb la donació de sang.

Cada dia, 50 nens i nenes necessiten sang a Catalunya

La majoria dels nens que necessiten sang a Catalunya és per processos de càncer. Cada dia hi ha 50 nens que reben sang i, en alguns casos, la causa en sóns altres malalties minoritàries com ara la del Bernat, un nen de 4 anys que necessita sang cada dues o tres setmanes perquè els seus glòbuls vermells es destrueixen molt ràpidament. Ha fet un blog on explica la seva malaltia elpetitbernat.com i anima els adults a que vagin a que donin sang.

A vegades, fins i tot abans de nàixer, poden ser necessàries transfusions de sang. Són les transfusions intrauterines que es fan quan hi ha una malaltia que destrueix els glòbuls vermells del fetus.