Arrenca la segona edició de la Marató Vermella que pretén sumar 3.000 donacions de sang

  • La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, mitjançant el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra (CEME), conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza la segona edició de la Marató Vermella
  • Durant els mesos d’octubre i novembre es podrà donar sang a les 36 campanyes dinamitzades pel cos de seguretat
  • Cada dia fan falta 1.000 donacions per assegurar que totes les persones tinguin sang per als seus tractaments

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, mitjançant el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra (CEME), conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, ha organitzat una campanya de donació de sang amb el nom de Marató Vermella.

La Marató Vermella, fent el paral·lelisme amb els 42 dies que dura, com si de km es tractés, se celebrarà durant els mesos d’octubre i novembre. Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar les 36 campanyes que hi ha organitzades pel cos de seguretat arreu del territori català.

Calen més donacions

Cada dia fan falta 1.000 donacions per assegurar que mai falti sang als hospitals de tot Catalunya. Si poséssim totes aquestes persones en un tram, caldrien entre quatre i cinc tramvies plens de persones donants.

Avui a Catalunya hi ha poc més de 6.000 unitats de sang en reserva. L’ideal seria tenir-ne unes 8.000, per això campanyes com aquesta han d’assegurar remuntar les reserves de sang i assegurar que tothom tindrà sang en cas de necessitar-ne.

L’objectiu de la campanya és seguir augmentant el nombre de donacions de sang i arribar a noves persones.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que faci poc que han viatjat poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.