El Banc de Llet Materna processa ‘llet descremada’

llet descremada

Des del 2020, el Banc de Llet Materna processa llet materna a través d’un procés de centrifugació per obtenir-ne el que anomenem ‘llet descremada’.

Amb aquest procés, es redueixen els greixos de la llet per a nadons que pateixen una patologia anomenada quilotòrax. Aquesta afectació fa que acumulin líquid limfàtic en l’espai pleural i durant el temps de tractament, es recomana donar-los llet baixa amb greixos.

En la majoria dels casos, la llet que ‘descrema’ el Banc de Llet, és la que envia la mateixa mare del nadó, però si és necessari, el Banc també té estoc de ‘llet descremada’ per als casos en els quals això no és possible.

Aquesta patologia pot ser congènita (de naixement) o pot produir-se després d’una cirurgia, entre d’altres causes,  i no està relacionada amb el fet que els nadons siguin o no prematurs, com en la majoria de la llet tractada pel Banc de llet Materna.

Des que es va començar a processar ‘llet descremada’, 7 nadons de 3 hospitals catalans s’han beneficiat del tractament i se n’han processat prop de 40 litres.