Més de 60.000 persones al Registre de Donants de Moll d’Os a Catalunya

  • En el trentè aniversari del Registre de Donants de Moll d’Os, Catalunya compta amb més de 60.000 persones que han mostrat la seva voluntat per donar moll d’os
  • La qualitat de les mostres i l’augment de persones inscrites al REDMO fa créixer el número de donants efectius
  • El trasplantament de moll d’os és l’única opció per a pacients amb leucèmia o problemes a la sang
  • Tothom entre 18 i 40 anys pot entrar al Registre de Donants de Moll d’Os

El dissabte 18 de setembre se celebra el Dia Mundial del Donant de Moll d’Os per recordar a la ciutadania la importància de la donació de medul·la òssia. Justament aquest any se celebren 30 anys del Registre de Donants de Moll d’Os

El REDMO compta amb més de 60.000 persones inscrites a Catalunya, que sumen un total de 432.000 registrats a tot Espanya i 35 milions al món.

Només 1 de cada 4.000 donants del registre fa efectiva la seva donació. No obstant això, en aquest anys, ha crescut el número de persones que finalment fan la donació de moll d’os a un pacient compatible no emparentat. Això es deu a l’augment de persones inscrites al registre i a l’alta qualitat de les seves mostres.

2017 25 donants efectius
2018 43 donants efectius
2019 36 donants efectius
2020 53 donants efectius
ago-21 38 donants efectius

El trasplantament, una oportunitat per als pacients

El trasplantament de medul·la òssia permet salvar la vida a milers de persones amb leucèmia o altres malalties de la sang.

Els darrers estudis demostren que com més jove és el donant, més probabilitats de sobreviure té el pacient. Per això, l’objectiu és trobar donants menors de 40 anys i especialment homes, ja que és el perfil idoni per als trasplantaments.

Descobreix la història de la Bibiana Fernàndez

A la Bibiana Fernàndez li van diagnosticar una leucèmia el 2019. Gràcies al REDMO, va trobar un donant compatible, no emparentat amb ella, que li va permetre sotmetre’s a un trasplantament de medul·la òssia. Coneix la seva història.

Com ser donant?

Coneix les 10 coses que has de saber abans de ser donant

Per poder ser donant, primer t’has d’inscriure al Registre de Donants de Moll d’Os (REDMO), mitjançant un qüestionari i una analítica. Al mateix punt de donació de sang et podran informar i extreure aquest tub. Aquí pots buscar quin és el teu més proper.